3 σημεία που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε τη μοκέτα που σας ενδιαφέρει.

Πριν πραγματοποιήσετε την αγορά μιας μοκέτας καλό θα ήταν να θέσετε κάποια ερωτήματα ώστε να εξασφαλίσετε τόσο τη μακρά διάρκεια ζωής της όσο και την ευχάριστη αίσθηση της χρήσης της.

Ποιά χρήση θα έχει η μοκέτα που θέλετε να αγοράσετε;

Θα πρέπει να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα ώστε η μοκέτα σας να ταιριάζει με το ύφος του υπόλοιπου χώρου. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε και ένα δείγμα για να διαπιστώσετε εαν τα χρώματα της μοκέτας ταιριάζουν και στο φωτισμό που έχετε! Εάν η μοκέτα προορίζεται για χώρο συχνής χρήσης τότε επιλέξτε μια που να έχει πυκνό και χαμηλό πέλος για να είναι άνετη στη βάδιση.

Μοκέτα για παιδικό δωμάτιο

Εαν η μοκέτα σας προορίζεται για παιδικό δωμάτιο φροντίστε να είναι μαλακή και με χαμηλό πέλος(10-12 cm). Θα πρέπει να διαθέτει μεγάλη πυκνότητα και στιβαρό πέλος ώστε να έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο και να αποτρέπει τους τραυμαστιμούς. Επίσης, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη πιστοποίηση ποιότητας και τη ποιότητα του νήματος, ώστε να καθαρίζονται εύκολα οι λεκέδες!

Κόστος μοκέτας

Το κόστος της μοκέτας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας! Δεν θα πρέπει να εντυπωσιάζεστε στις «καλές τιμές» γιατί στο τέλος μια φθηνή και κακής ποιότητας μοκέτα θα σας κοστίσει αρκετά παραπάνω επειδή θα πρέπει να την αντικαταστήσετε άμεσα!

Συνήθη προβλήματα που προκύπτουν είναι:

  • Το πέλος της μοκέτας κάθεται μετά από λίγο καιρό.
  • Αποχρωματίζεται ιδαιίτερα εύκολα.
  • Το πέλος της είναι πολύ αραιό.
  • Δεν καθαρίζουν όπως θα έπρεπε.

Η τοποθέτηση μοκέτας στο σπίτι σας αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία γιατί ανανεώνει ριζικά το χώρο μας παρέχοντάς σας ζεστασιά και μοναδική αίσθηση στη βάδιση γι’αυτό επιλέξτε με σύνεση την κατάλληλη για εσάς!